Jablkovo makový koláč miluje snáď každý.
Niet nad domácu jablkovo makovú štrúdľu, čo vy na to?
Ako si však poradiť s receptom, ktorý je síce výborný, no nezodpovedá vášmu jedálničku?
Hovorí vám niečo potravina – kuskus?
Mnohí ju poznajú, ale nikdy nenabrali odvahu použiť ju vo svojom jedálničku, pretože sú verní starej dobrej klasike ako sú naprílad zemiaky, ryža, cestoviny, tarhoňa.
Zaujímavosťou je, že hlavnou ingredienciou tohto receptu je práve kuskus.
Preto, ak vám ste si kuskus neobľúbili ako prílohu napríklad k mäsu, dajte mu ešte šancu.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Veríme, že jablkovo makový koláč bez múky vás isto očarí svojou chuťou a kuskus tak získa vo vašom jedálničku svoje miesto.
Opäť podotýkam, že recept je možné si upraviť podľa svojich potrieb a preferencií.
Jablkovo makový koláč bez múky nás natoľko očaril, že tentoraz sme si ho pripravili na veľký plech, aby sa ušlo celej rodine.
Jablkovo makový koláč bez múky je veľmi chutný a preto sa nemusíte hanbiť ponúknuť ho aj nečakanej návšteve.
Aj zdravé mlsanie môže byť chutné a viete doň začleniť aj zvyšných členov rodiny.
V prípade, že sa vám recept páčil a dali ste kuskusu šancu, podeľte sa s nami o fotografiu v našej facebookovej skupine.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Bielkoviny : 90
Sacharidy : 180
Tuky : 70
KALÓRIE: 1745
Jablkovo makový koláč bez múky – ingrediencie potrebné na prípravu
Toto jesť a chudnúť?👇
Pre diétach sen, s nami realita…
- 200g kuskus
- 120g mletý mak
- 290g jablko
- 30g proteín
- 170ml mlieko 3,5%
- 1ks celé vajíčko
- Erythritol
- škorica
- kakaový prášok
- oriešky (voliteľné)
- hrozienka (voliteľné)
Jablkovo makový koláč – postup na prípravu
- Kuskus zalejeme vlažnou vodou a necháme cca hodinu odpočívať, aby napučal.
- Do kuskusu primiešame mletý mak a na hrubo nastrúhané jalbko.
- Celú zmes poriadne premiešame a pridáme proteín podľa chuti. My sme zvolili čokoládový, pretože ten patrí medzi naše obľúbené.
- Zalejeme mliekom a pridáme vajíčko.
- Za pomoci varešky vmiešame sladidlo (erythritol), škoricu a kakaový prášok.
- Keď sa nás za pomoci miešanie všetky ingrčediencie krásne spoja, zapne rúru a vyhrejem ju na 170 stupňov.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.
- Pomocou lyžice cesto rozotrieme rovnomerne po celom plechu a dáme piecť.
- Pečieme cca 45 minút podľa potreby.
- Po upečení necháme jablkovo makový koláč bez múky vychladnúť.
- Podáme poliaty horkou 70+% čokoládou / s ovocím / posypaný strúhaným kokosom / potretý džemom.