Ak nie ste milovníkom cestovín a avokáda, jednoznačne by ste mali ochutnať naše Avokádové cestoviny a garantujeme Vám, že si ich už po prvom súste zamilujete.
Pripraviť cestoviny nie je nič svetoborné, ale pripraviť chutné cestoviny, ktoré sú navyše zdravé a súčasťou vášho stravovacieho plánu sú snom každého zdravo sa stravujúceho človeka.
Práve preto vám predstavujeme recept – Avokádové cestoviny s tuniakom, ktorý si pokojne môžete pripraviť na obed, či večeru a budú zodpovedať normám vášho jedálnička.
Nie všetky ingrediencie musia byť fixne súčasťou Avokádových cestovín. Pokojne niektoré vyraďte, zvoľte iný spôsob úpravy alebo nahraďte tak, aby malo jedlo šmrnc, výborne chutilo a vaše chudnutie bolo efektívne.
My sami radi experimentujeme a preto, ak svoj recept určitým spôsobom spestríte, veľmi nás potešíte, ak nás označíte v príspevku na instagrame @spolusmesilnejsi.sk, aby sme mali možnosť vidieť ako ste si pripravili toto skvelé jedlo vy. Môžeme sa tak inšpirovať navzájom.
Čo budete na avokádové cestoviny potrebovať:
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
- 1ks zrelé avokádo
- 120g gréckeho jogurtu
- pár kvapiek citróna (podľa chuti)
- 10g slnečnicové semienka
- 10g tekvicové semienka
- 1 celé vajíčko
- 5ks cherry paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvá bazalka (možno použiť aj sušenú)
- 100g celozrnné cestoviny
- syr na posypanie (syr 30%, parmezán, strúhaná mozzarella)
- 80g tuniak vo vlastnej šťave
Postup na prípravu:
- Vajíčko uvaríme natvrdo. Necháme vychladnúť a následne zbavíme škrupiny.
- V hrnci necháme zovrieť vodu do ktorej pridáme štipku soli, pár kvapiek olivového oleja (aby sa nám cestoviny nelepili). Pridáme cestoviny a varíme do zmäknutia podľa potreby.
- Pripravíme si tú najdôležitejšiu súčasť Avokádových cestovín – omáčku! A to tak, že zrelé avokádo prerežeme pozdĺžne napoly, aby sme ho zbavili kôstky a šupky. Pridáme soľ, korenie podľa potreby a chuti.
- Postupne primiešame grécky jogurt, pretlačené 2 strúčiky cesnaku a pár kvapiek citróna.
- Rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
- Vychladnuté vajíčko nakrájame na malé kocky a pridáme k avokádovej zmesi spolu s tekvicovými a slnečnicovými semienkami.
- Na záver pridáme najemno nakrájané cherry paradajky a čerstvú bazalku.
- Celú zmes na Avokádové cestoviny poriadne premiešame, aby sa nám chute spojili.
- Hotové cestoviny precedíme, premyjeme studenou vodou a môžeme servírovať!
- Na servírovanie si zvolíme väčší tanier do ktorého dáme cestoviny poliate avokádovou omáčkou. Podávame s tuniakom vo vlastnej šťave, posypané strúhaným syrom.
Dobrú chuť!