Avokádové cestoviny s tuniakom

26.4. 2021241x

Ak nie ste milovníkom cestovín a avokáda, jednoznačne by ste mali ochutnať naše Avokádové cestoviny a garantujeme Vám, že si ich už po prvom súste zamilujete.

Pripraviť cestoviny nie je nič svetoborné, ale pripraviť chutné cestoviny, ktoré sú navyše zdravé a súčasťou vášho stravovacieho plánu sú snom každého zdravo sa stravujúceho človeka. 

Práve preto vám predstavujeme recept, ktorý si pokojne môžete pripraviť na obed, či večeru a budú zodpovedať normám vášho jedálnička.

Nie všetky ingrediencie musia byť fixne súčasťou Avokádových cestovín. Pokojne niektoré vyraďte, zvoľte iný spôsob úpravy alebo nahraďte tak, aby malo jedlo šmrnc, výborne chutilo a vaše chudnutie bolo efektívne. 

My sami radi experimentujeme a preto, ak svoj recept určitým spôsobom spestríte, veľmi nás potešíte, ak nás označíte v príspevku na instagrame @spolusmesilnejsi.sk, aby sme mali možnosť vidieť ako ste si pripravili toto skvelé jedlo vy. Môžeme sa tak inšpirovať navzájom. 

Do receptu sme použili zrelé avokádo (POZOR! Nie prezreté!), grécky jogurt, pár kvapiek citróna, slnečnicové semienka, tekvicové semienka, vajíčko, cherry paradajky, cesnak, čerstvú bazalku, syr (30%), tuniaka vo vlastnej šťave, celozrnné cestoviny, soľ a mleté čierne korenie. 

Čo budete na cestoviny potrebovať:

  • 1ks zrelé avokádo
  • 120g gréckeho jogurtu
  • pár kvapiek citróna (podľa chuti)
  • 10g slnečnicové semienka
  • 10g tekvicové semienka
  • 1 celé vajíčko
  • 5ks cherry paradajky 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ 
  • mleté čierne korenie
  • čerstvá bazalka (možno použiť aj sušenú)
  • 100g celozrnné cestoviny 
  • syr na posypanie (syr 30%, parmezán, strúhaná mozzarella)
  • 80g tuniak vo vlastnej šťave 

Postup na prípravu:

  1. Vajíčko uvaríme natvrdo. Necháme vychladnúť a následne zbavíme škrupiny. 
  2. V hrnci necháme zovrieť vodu do ktorej pridáme štipku soli, pár kvapiek olivového oleja  (aby sa nám cestoviny nelepili). Pridáme cestoviny a varíme do zmäknutia podľa potreby. 
  3. Pripravíme si tú najdôležitejšiu súčasť Avokádových cestovín – omáčku! A to tak, že zrelé avokádo prerežeme pozdĺžne napoly, aby sme ho zbavili kôstky a šupky. Pridáme soľ, korenie podľa potreby a chuti. 
  4. Postupne primiešame grécky jogurt, pretlačené 2 strúčiky cesnaku a pár kvapiek citróna. 
  5. Rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. 
  6. Vychladnuté vajíčko nakrájame na malé kocky a pridáme k avokádovej zmesi spolu s tekvicovými a slnečnicovými semienkami.
  7. Na záver pridáme najemno nakrájané cherry paradajky a čerstvú bazalku.
  8. Celú zmes na Avokádové cestoviny poriadne premiešame, aby sa nám chute spojili.
  9. Hotové cestoviny precedíme, premyjeme studenou vodou a môžeme servírovať!
  10. Na servírovanie si zvolíme väčší tanier do ktorého dáme cestoviny poliate avokádovou omáčkou. Podávame s tuniakom vo vlastnej šťave, posypané strúhaným syrom. 

Dobrú chuť!