Bravčová panenka na šťave je receptom, ktorý je chutný, perfektne zapadne aj do vášho jedálnička a odfukovať budete ešte najbližšie hodiny po jeho konzumácií.
Výborne sa hodí ako hlavné jedlo, ktoré môžete pripraviť pre celú rodinu a ušetriť si tak kopec času v kuchyni.
Bravčová panenka na šťave vôbec nepatrí do skupiny náročných receptov a preto ju zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.
Na prípravu tohto hlavného chodu potrebuje len pár základných ingrediencií. V prípade, že máte výbornú fantáziu, zapojiť ju môžete pri tvorbe omáčky a kombinovať tak rôzne druhy zeleniny, či korením.
Ak vám niekto povie, že hlavné jedlo má tvoriť šalát, šalát a šalát, tak mu pokojne vysvetlite, že hlavné jedlo má obsahovať mäso/rybu/syr a prílohu – zemiaky/kuskus/bulgur/ryžu/batáty… a šalát.
Dôkazom, že toto stravovanie naozaj funguje sú naši klienti, ktorí konzumujú všetky potraviny, ktoré im chutia a aj napriek tomu sa ručička na ich váhe hýbe tým správnym smerom.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Kto by to bol povedal, že môžete jesť prílohy, ovocie, slaninku, čokoládu a i napriek tomu budete chudnúť?
Bravčová panenka na šťave je skutočne chutný recept a predstavte si, že i takéto jedlá si môžete dopriať v zdravom, chutnom a vyváženom jedálničku, ktorý je zameraný na redukciu váhy.
Neuveriteľné, však?
NUTRIČNÉ HODNOTY
Bielkoviny : 50g
Sacharidy : 70g
Tuky : 40g
KALÓRIE : 900
Bravčová panenka na šťave- ingrediencie potrebné na prípravu
- 180g bravčová panenka
- 300g zemiaky
- 1ks celé vajíčko
- 60g biela activia
- 70g avokádo
- 10g maslo
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej na potretie
- provensalské bylinky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100g mrkva
- 200g brokolica
Bravčová panenka – postup na prípravu
- Očistené a umyté zemiaky nakrájame, dáme do hrnca, osolíme, prikryjeme a varíme do zmäknutia.
- Medzitým i pripravíme omáčku z brokolice a mrkvy.
- Očistenú mrkvu nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca spolu s pripravenou brokolicou, osolíme, prikryjeme a varíme do zmäknutia.
- Bravčovú panenku umyjeme, zbavíme blán, gramáž prispôsobíme svojmu jedálničku a jemne osolíme.
- Medzitým si pripravíme zmes, ktorú budeme potrebovať na správne dochutenie bravčovej panenky – olivový olej, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, soľ, provensalské bylinky, mleté čierne korenie. Túto zmes premiešame a necháme pár minút odležať.
- Zmes nanášame na bravčovú panenku štetcom na potieranie a necháme pár minút odležať.
- Na prípravu mäsa je vhodné použiť takú panvicu, ktorá môže ísť aj do rúry.
- Ako prvé na rozhorúčenej panvici roztopíme maslo a bravčovú panenku (v celku) osmahneme z každej strany tak, aby sa zatiahla.
- Následne na mäso uložíme cesnak nakrájaný na tenké plátky a vložíme panvicu spolu s panenkou do predhriatej rúry a pečieme cca 15 minút na 190 stupňov.
- Medzitým si scedíme uvarenú zeleninu, ale nezbavíme ju vody úplne.
- Zeleninovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom na kašu, dochutíme cesnakom, soľou, korením a primiešame bielu activiu.
- Varené zemiaky scedíme, osolíme (môžeme použiť kúsok masla) a posypeme buď sušenou alebo čerstvou vňaťou.
- Bravčovú panenku vyberieme z rúry a na tej istej panvici pripravíme volské oko.
- Medzitým nakrájame panenku na plátky hrubé cca 0,5 cm.
- Bravčová panenka na šťave chutí najlepšie s varenými zemiakmi posypanými vňaťou, volským okom a výbornou jogurtovo – brokolicovo – mrkvovou omáčkou.