Bryndzová nátierka v kombinácií s našim špaldovým chlebíkom (ktorý sme si “upiekli” v minulom recepte) sa perfektne hodí na dni, kedy nemáte veľa času na prípravu raňajok/desiaty/večere. V kombinácií s jarnou cibuľkou/rukolou/reďkovkou je podľa nás neodolateľná.
V jesenných mesiacoch, kedy na nás číhajú choroby na každom rohu sa takýto “posilňovač” imunity naozaj hodí. Prečo je zdravá? Obsahuje cesnak, ktorý nielenže podporuje imunitu, navyše čistí krv, redukuje cholesterol a je protirakovinotvorný. Ak chcete svojej obranyschopnosti pomôcť o niečo viac, na dochutenie použite medvedí cesnak, pretože bryndzová nátierka bude spolu s ním mať ešte o kúsok výraznejšiu chuť.
Bryndzová nátierka neobsahuje maslo, takže nie je zaťažujúca pre žalúdok a ani nie je kalorická ako iné nátierky. Je bohatá na bielkoviny a má skvelú krémovú chuť. V spojení so zdravou variantou pečiva skutočne príjemne obohatí váš jedálniček.
Pripravená je naozaj za pár minút a v chladničke vydrží približne 2-3 dni. My sme si na nej pochutili počas víkendu, kedy nám spríjemňovala večernú chvíľu oddychu pri obrazovke. Nátierka chutí lahodne s celozrnným chlebíkom, či bagetou.
Tak ako? Dáte na náš typ?
Dobrú chuť!