Na tieto cuketové cestoviny použijeme opečený tempeh ako zdroj bielkovín. V prípade absolútneho mäsožravca je samozrejme recept ľahko upraviteľný do mäsovej verzie. Tempeh je známy najmä medzi vegetariánmi a vegánmi a zohnať ho môžete väčšinou v špecializovaných obchodoch so zdravou výživou, ale kúpite ho aj v kauflande.
P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂
Čo budete na cuketové cestoviny potrebovať?
- 1-2ks cuketa
- 55g cestoviny
- 50g tempeh
- 50g kápia
- 50g cherry rajčinky
- soľ, čierne korenie, bylinky
- 1pl olivový olej
- 1čl cesnak
Cuketové cestoviny – postup na prípravu:
- Dajte si variť cestoviny a začnite si pripravovať zeleninu. Cuketu a kápiu nakrájajte na menšie kúsky, cesnak posekajte na drobno, rajčinky rozkrojte. Tempeh pokrájajte tiež na menšie kúsky.
- Vo woku alebo väčšej panvici na troške oleja opečte cesnak a pridajte cuketu a kápiu. Podlejte trochou vody a dochutíte soľou, korením, bylinkami. Za občasného miešania restujte kým cuketa nezmäkne. Ale pozor, mala by ostať len al dente (polomäkká).
- Na teflónovej panvici na sucho opečte tempehové kocky, alebo ich len jemne pokvapkajte tamari alebo sójovou omáčkou.
- Uvarené cestoviny primiešajte do cuketovej zmesi, primiešajte cherry paradajky a tempeh.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Namiesto tempehu môžete použiť iný zdroj bielkovín, syr alebo kuracie mäso … vyberte si a množstvá si upravte podľa svojo rozpisu.
Všetky recepty zverejnené na tejto webovej stránke sú inšpirované jedlami klientov, ktorí si ich pripravovali na základe im vypracovaného jedálnička na mieru. Ten je vždy zostavený len z obľúbených jedál (klient si ich vyberá pri vypisovaní vstupného dotazníka). Nechajte si aj vy vypracovať jedálniček na mieru ušitý pre vás.