cviklová pomazánka

Cviklová pomazánka s karamelizovanými kešu orieškami

Cviklová pomazánka je ďalší recept z našej kuchyne. Všimli sme si, že recept na prípravu cviklového šalátu mal najmä v našej FB skupine množstvo pozitívnych ohlasov. Tiež sme postrehli, že mnoho našich facebookových fanúšikov zaradilo na základe tohto receptu cviklu do svojho jedálnička.

Preto sme sa rozhodli, že v ďalšom recepte musí hlavnú úlohu zastať v poslednej dobe čoraz viac obľúbená potravina – cvikla.

cviklová pomazánka

Ja osobne mám cviklu veľmi rada. Už ako dieťa som ju vyjedala v škôlke aj kamarátom z taniera. Haha.

Viete o tom, že síce je cvikla svojim vzhľadom nenápadná potravina, skrýva v sebe veľmi veľa zdravotných benefitov?

Cvikla má pozitívny vplyv na zdravie srdca, je dôležitá pre správne trávenie, podporuje optimistickú náladu, pôsobí ako prevencia proti demencií a v neposlednom rade sa stará o vašu imunitu.

Snažte sa preto cviklu z času na čas zaradiť do svojho jedálnička a zabezpečte tak svojmu telu dostatočný prísun vitamínov a minerálov.


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:

Viac informácií

Cviklová pomazánka je zdravý, chutný, na prípravu rýchly recept a karamelizované kešu oriešky jej chuť vyslovene podčiarknu.

Cviklová pomazánka – nutričné hodnoty:

  • BIELKOVINY: 60g
  • SACHARIDY: 70g
  • TUKY: 75g
  • KALÓRIE: 1212

Cviklová pomazánka a ingrediencie potrebné na jej prípravu:

ingrediencie potrebné na prípravu receptu
  • 470g predvarenej cvikly
  • 140g plnotučný (roztierateľný) tvaroh
  • 200g syr
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1ks vajce
  • soľ
  • korenie
  • oregano
  • 20g kešu
  • 1ČL trstinového cukru

Pečivo k pomazánke:

  • 80g kornspitz
  • 2PL olivový olej

Postup na prípravu:

  1. Predvarenú cviklu nakrájame na malé kocky, pridáme roztierateľný tvaroh a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu.
  2. Väčšiu časť balkánskeho syru nakrájame nadrobno, pridáme k cviklovej zmesi a opäť použijeme ponorný mixér.
  3. Keď sa nám ingrediencie rozmixovali a vytvorili krémovú zmes, dochutíme pretlačeným cesnakom, soľou a mletým čiernym korením.
  4. Zvyšok balkánskeho syru rozmrvíme do cviklovej pomazánky.
  5. Na záver do pomazánky pridáme nadrobno nakrájané varené vajíčko, premiešame.
  6. V prípade potreby môžeme použiť oregano.
  7. Na malej panvičke rozhorúčime trstinový cukor a opražíme kešu oriešky, ktorých výsledná chuť bude jemne karamelová.
  8. K pomazánke nesmie chýbať chutné pečivo a preto na panvici rozhorúčime olivový olej a na ňom opečieme kornstipz.
  9. Keď je pečivo hotové, cviklová pomazánka sa môže servírovať.
  10. Na jej zdobenie sme použili varčené vajíčko, karamaelizové kešu a lístočky baby špenátu.

Zistite, ako schudnúť:

Urobte si Test Nutričnej Optimalizácie teraz hneď zdarma a získajte osvedčené know-how.