Ako začínate svoje ráno? Pripravte si na raňajky perfektné domáce müsli, ktoré môžete zaliať studeným/teplým mliekom, primiešať do jogurtu alebo maškrtiť ako snack popri vykonávanej činnosti.
Dnes už síce müsli nájdete aj v potravinových reťazcoch v prekrásnych, farebných a dych vyrážajúcich obaloch… avšak… mali by ste si “posvietiť” na zloženie týchto zdravotváriacich sa alternatív raňajok.
Často práve po prečítaní etikety prídeme na to, že vábivý obal je síce pekný, ale jeho obsah nie je absolútne v súlade s našim jedálničkom.
Preto, keďže aj my preferujeme sladké raňajky a vyhýbame sa stereotypu v stravovaní, rozhodli sme sa, že si pripravíme domáce müsli, ktorého obsah nám bude dobre známy. Navyše, príprava jedál v domácom prostredí vám zaručene zabezpečí čerstvosť.
Recept na domáce müsli je veľmi jednoduchý a môžete si ho vyskladať presne podľa vašich preferencií.
V tej chvíli, keď sme sa rozhodli pre proteín s príchuťou brownies a kúsky nalámanej čokolády sme skutočne nemohli urobiť lepšie.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Domáce müsli chutí fantasticky a božská chuť horkej čokolády vám zabezpečí nádherný a energický štart do nového dňa.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Bielkoviny: 50g
Sacharidy: 105g
Tuky: 60g
KALÓRIE: 1120
Domáce müsli – ingrediencie potrebné na prípravu
- 100g ovsené vločky
- 40g mandľová múka
- 10g arašidové maslo
- 10g erythritol
- 15g proteín (príchuť brownies)
- 10g včelí med
- 30g horká čokoláda 70+%
- 2ks vajce
- štipka mletej škorice
Domáce müsli – postup na prípravu
- Ovsené vločky pomelieme v mixéri na múku.
- Vysypeme do misky, pridáme mandľovú múku a sladidlo (erythritol) podľa chuti.
- Vyberieme si obľúbenú príchuť proteínu – ja odporúčam brownies/čokoláda/vanilka a pridáme ku zvyšným ingredienciám.
- Do vzniknutej zmesi pridáme arašidové maslo, vajíčka, med a štipku škorice.
- Na záver pridáme nasekanú čokoládu a všetky ingrediencie spracujeme do pevného cesta rukou.
- Rúru si predhrejeme na 170 stupňov.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto pomocou polievkovej lyžice rozotrieme na tenkú vrstvu tak, aby domáce müsli po upečení chrumkalo presne tak, ako to máte radi.
- Vložíme do rúry a pečieme cca 10-12 minút.
- Po vytiahnutí z rúry domáce müsli nakrájame na kocky, necháme vychladnúť a môžeme servírovať, alebo vložiť do uzatvárateľného pohára a použiť neskôr.
V prípade, že sa vám naše recepty páčia a máte chuť sa s nami podeliť o svoje maškrty, pridajte sa k nám aj na Facebooku. Nájdete nás TU.