Ako veľký milovník pečiva musím povedať, že špaldový chlieb v mojom jedálničku nesmie v žiadnom prípade chýbať. Ak ste na tom rovnako, odporúčam vám ho vyskúšať.
Recept je veľmi jednoduchý, bez kysnutia, dokonca môže byť aj bez vajec, ale v tom prípade sa špaldový chlieb zvykne mrviť, preto sme si ho vylepšili tým, že vajíčko do receptu pridávame.
Špaldový chlieb je v našej domácnosti pečivo, ktoré sme si veľmi obľúbili a pripravujeme ho dokonca aj na rodinné oslavy, či letné grilovačky. Keď si špaldový chlieb pripravíte doma, máte istotu, že pečivo je naozaj celozrnné, pretože je pripravený z celozrnnej špaldovej múky a na jeho príprave ste sa sami podieľali.
Prvýkrát som hľadala špaldový chlieb na internete a veľmi mi záležalo na tom, aby v konečnom dôsledku neobsahoval kypriaci prášok, či kvasnice, preto som sa rozhodla práve pre tento recept. Môže sa stať, že sa vám chlebík hneď na prvý pokus nepodarí presne tak, ako si predstavujete. Nezúfajte… v mojom prípade to bolo rovnako, ale rozhodla som sa receptu dať druhú šancu, trochu som si ho prispôsobila a dnes môžem povedať, že je dokonalý.
Chlebík sa perfektne hodí na raňajky či desiatu, pretože už jeden krajec vás dokáže poriadne zasýtiť a nabudiť do nového dňa.
Dobrú chuť!