keto žemľa

Keto žemľa: Kto povedal, že pečivo v ketóze je TABU?

Veľakrát sme hľadali pečivo, ktoré by vyhovovalo našim požiadavkám a bolo ľahko dostupné v obchodoch, či cenovo. Lenže ako to už býva, máloktorý z nás má každý deň čas chodiť do obchodu iba kvôli pečivu. Práca a povinnosti nám to jednoducho nie vždy umožňujú. Preto sme sa spolu s vašim trénerom dohodli, že vám prezradíme recept na naše skvelé pečivo a tým je Keto žemľa. Recept nám ušetrí veľa času a je dostupný prakticky vždy.

Ak ste človek, ktorého stravu netvoria sacharidy a hľadáte recept na skvelú náhradu pečiva, čítajte prosím ďalej. 

keto žemľa

Trvalo nám určitý čas, kým sme recept zdokonalili na takú úroveň, že sme sami boli prekvapení. Vždy sa našlo niečo, čo sme chceli zmeniť. Gramáž, zvýrazniť chuť, veľkosť pečiva, nutričné hodnoty alebo vzhľad. A tak sme skúšali. Dnes vieme, že nemusíme ľutovať, pretože keď sa blíži čas jedla, náš dom rozvoniava neodolateľnou vôňou čerstvého pečiva. 

Keto žemľa obsahuje iba stopové množstvo sacharidov a preto môžete s garantovanou istotou vedieť, že vás „nevyhodí“ zo stavu ketózy a tak váš metabolizmus zostane v neustále tuk spaľujúcom režime (samozrejme, ak máte správne nastavený zvyšok svojho denného jedálnička).

Samotná príprava zaberie len pár minút a potom už len čakáte, kým keto žemľa v rúre nadobudne požadovanú zlatistú farbu a hor sa do jedla!

Ingredience pre prípravu Keto žemle:


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:

Viac informácií

  • 30g mandľová múka
  • 2PL Psyllium
  • 2 vajíčka
  • 100g strúhaná mozzarella
  • 10g tekvicové semienka
  • 10g slnečnicové semienka
  • 5g chia semienka
  • štipka soli
  • štipka pizza korenia
  • štipka provensalské bylinky
  • štipka mletá rasca
  • ½ ČL kypriaci prášok

Postup prípravy:

  1. Do väčšej misy nasypeme mandľovú múku, ktorú poriadne premiešame spolu so Psylliom. Pridáme kypriaci prášok a opäť premiešame. 
  2. Postupne pridáme štipku soli, štipku pizza korenia, štipku provensalských byliniek a štipku rasce.
  3. Do sypkej zmesy primiešame dve celé vajíčka spolu s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami. Opäť premiešame a pridáme strúhanú mozzarellu. 
  4. Necháme 7-10 minút oddychovať, aby nám cesto zhustlo. 
  5. Trúbu si predhrejeme na 170 stupňov a pripravíme si papier na pečenie z ktorého nám bude stačiť jedna štvrtina. 
  6. Cesto vytvarujeme do tvaru žemle/burgeru a dáme piecť. 
  7. Pečieme približne 30 minút, kým žemľa/burger nemá zlatistú farbu. 

Dobrú chuť!

Zistite, ako schudnúť:

Urobte si Test Nutričnej Optimalizácie teraz hneď zdarma a získajte osvedčené know-how.