Kuracie prsia na horčici, šampiňónoch a fazuľových strukoch sú výborná alternatíva na dni, kedy nemáte čas a náladu stráviť varením “polovicu” dňa. Ak v komore práve nemáte šampiňóny, či fazuľové struky, nevadí, kľudne ich môžete nahradiť inou, vašou obľúbenou zeleninou. Ja v budúcnosti tento recept určite vyskúšam so špargľou, či karfiolom.
Ako prílohu k tomuto chutnému jedlu môžete zvoliť ryžu, zemiaky alebo cestoviny. Výber je na vás. My sme zvolili ryžu, pretože ju veľmi radi kombinujeme s omáčkami.
Kuracie prsia na horčici sú súčasťou nášho jedálnička hlavne na obed. Je to jedlo, ktoré nás zasýti na určitý čas a jemná chuť kyslej smotany vždy ulahodí našim chuťovým pohárikom.
Kuracie prsia na horčici budeme pripravovať spolu s omáčkou, preto zvolíme panvicu väčších rozmerov, aby sme podľa potreby mohli prilievať vodu a jedlo miešať.
Ak vás tento recept zaujal, poďte si ho spolu s nami pripraviť krok za krokom.
P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Kuracie prsia na horčici a ingrediencie na ich prípravu:
- 600g kuracie prsia
- 250g šampiňónov
- 250g fazuľových strukov
- 1 cibuľa
- ½ čl soli
- ¼ čl čierneho korenia (mletého)
- 1 pl olivového oleja
- 2 pl horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 200g kyslej smotany (11,5%)
- cca 100 ml vody
- jarná cibuľka
Postup:
- Najemno nakrájanú cibuľu si do sklovita opražíme na rozpálenom oleji.
- Pridáme kuracie prsia, ktoré sme si nakrájali na kocky a opekáme ich spolu s cibuľou približne 2 minúty.
- Po dvoch minútach ku kuracím prsiam pridáme fazuľové struky, šampiňóny, korenie, horčicu a celú zmes podlejeme vodou. Občas môžeme premiešať a varíme približne 15 minút.
- Primiešame kyslú smotanu, soľ a strúčiky cesnaku, ktoré sme si nakrájali na plátky. Necháme variť prikryté ešte 5 minút.
- Môžeme servírovať! V našom prípade servírujeme spolu s ryžou posypané jarnou cibuľkou, ktorá jedlu dodá finálny look.
Prajeme vám dobrú chuť!