kuracie prsia

Kuracie prsia na horčici: Menej je niekedy viac

Kuracie prsia na horčici, šampiňónoch a fazuľových strukoch sú výborná alternatíva na dni, kedy nemáte čas a náladu stráviť varením “polovicu” dňa. Ak v komore práve nemáte šampiňóny, či fazuľové struky, nevadí, kľudne ich môžete nahradiť inou, vašou obľúbenou zeleninou. Ja v budúcnosti tento recept určite vyskúšam so špargľou, či karfiolom.

Ako prílohu k tomuto chutnému jedlu môžete zvoliť ryžu, zemiaky alebo cestoviny. Výber je na vás. My sme zvolili ryžu, pretože ju veľmi radi kombinujeme s omáčkami. 

kuracie prsia

Kuracie prsia na horčici sú súčasťou nášho jedálnička hlavne na obed. Je to jedlo, ktoré nás zasýti na určitý čas a jemná chuť kyslej smotany vždy ulahodí našim chuťovým pohárikom. 

Kuracie prsia na horčici budeme pripravovať spolu s omáčkou, preto zvolíme panvicu väčších rozmerov, aby sme podľa potreby mohli prilievať vodu a jedlo miešať.

Ak vás tento recept zaujal, poďte si ho spolu s nami pripraviť krok za krokom. 

P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:

Viac informácií

Kuracie prsia na horčici a ingrediencie na ich prípravu:

  • 600g kuracie prsia
  • 250g šampiňónov
  • 250g fazuľových strukov
  • 1 cibuľa
  • ½ čl soli
  • ¼ čl čierneho korenia (mletého)
  • 1 pl olivového oleja
  • 2 pl horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200g kyslej smotany (11,5%)
  • cca 100 ml vody 
  • jarná cibuľka 

Postup: 

  1. Najemno nakrájanú cibuľu si do sklovita opražíme na rozpálenom oleji. 
  2. Pridáme kuracie prsia, ktoré sme si nakrájali na kocky a opekáme ich spolu s cibuľou približne  2 minúty.
  3. Po dvoch minútach ku kuracím prsiam pridáme fazuľové struky, šampiňóny, korenie, horčicu a celú zmes podlejeme vodou. Občas môžeme premiešať a varíme približne 15 minút. 
  4. Primiešame kyslú smotanu, soľ a strúčiky cesnaku, ktoré sme si nakrájali na plátky. Necháme variť prikryté ešte 5 minút. 
  5. Môžeme servírovať! V našom prípade servírujeme spolu s ryžou posypané jarnou cibuľkou, ktorá jedlu dodá finálny look. 

Prajeme vám dobrú chuť!

Zistite, ako schudnúť:

Urobte si Test Nutričnej Optimalizácie teraz hneď zdarma a získajte osvedčené know-how.