Príprava tohto jedla vznikla celkom náhodou. Navážila som si kuracie prsia, všetko pripravila a potom pozerám do rozpisu, že chýbajú tuky a že môžem použiť arašidové maslo. A tak tu máme veľmi príjemný obed – Kuracie prsia v arašidovej omáčke. Môžete vyskúšať.
P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂
Čo budete na kuracie prsia v arašidovej omáčke potrebovať?
- 80g kuracie prsia
- 50g zdravé fazuľky mrazené
- 30g arašidové maslo
- 50g ryža
- 1pl olivový olej
- 1ks cesnak (strúčik)
- soľ, čierne korenie
- chilli (len ak chcete)
- cvikla (zeleninová obloha)
Postup:
- Dajte si variť ryžu, takú aká vám chutí. Na diel ryže dajte rovnaký diel vody, pridajte soľ a na miernom ohni pod pokrievkou povarte do mäkka.
- Kým sa ryža varí, nakrájajte si kuracie prsia na rezančeky až rezence (kľudne aj na kocky). Jemne ich osoľte a okoreňte čiernym korením. Na panvici alebo woku rozpálte olej a pridaj prsia, jemne osmažte kým sa póry mäsa nestiahnu a potom podlejte troškou vody (cca 1/2dcl). Teraz nastáva moment či chilli áno alebo nie, pridajte ako vám chutí. Ja mlynčekom Kotányi otáčam niekoľkokrát, lebo pikantné ľúbim.
- K mäsu pridajte mrazené zelené fazuľky. Ja dávam tie dlhé (nekrájané) a najviac mi chutia od Bonduelle, ale napríklad aj vlastná značka Billa má veľmi dobré, sú také hrubšie a nerozmágajú sa v jedle.
- Keď sa fazuľky prehrejú, pridám do takmer hotovej zmesi arašidové maslo, ktoré sa v šťave z mäsa krásne rozpustí a prepojí ingrediencie aj chute.
- Použite veľa čerstvej zeleniny ako oblohu, vyberajte rôznofarebné druhy, nezabudnite že budete jesť aj očami. K tomuto jedlu mi chutí aj na jemno postrúhaná cvikla, ktorú si kupujem už ako hotovú, uvarenú (pozor len v náleve) a na jemno si ju nastrúham. Zelenina zasýti, má veľa vlákniny, vitamínov aj minerálov.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Urobte si dvojitú porciu mäsa, polovicu zjete na obed s ryžou a druhú polovicu si môžete dať na večeru už bez ryže.