Sú dni, kedy sa nedá alebo nemáte chuť na varenie. Táto skvelá mrazená pohánka s tekvicou, šošovicou a fazuľkou je chuťovo a aj nutrične veľmi fajn a keď pridáte vajíčka, posypete tekvicovými semiačkami a dochutíte podľa svojich predstáv…
Pohánka s tekvicou? Nezvyčajné, ale túto kombináciu nebudete ľutovať.
Nezabudnite však, že strukoviny obsahujú bielkoviny aj sacharidy a preto je dôležité dať si pozor na splnenie potrebných nutričných hodnôt z nastaveného jedálnička.
P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂
Čo budeme na recept: Mrazená pohánka s tekvicou potrebovať?
- 200g mrazená zmes (Bonduelle)
- 2ks vajíčka
- 10g tekvicové semiačka
Postup:
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
- Túto mrazenú zmes nájdete napríklad v Bille, medzi mrazenou zeleninou, sú to dve porcie (tuším 450g), mne podľa rozpisu vyšlo 200g (čo je úplne fajn).
- Dané množstvo vysypete na prehriatu panvicu, podlejete troškou vody a dochutíte koreninami podľa seba. Samotná zmes je príjemne dochutená výrobcom, takže netreba nič extra. Za pár minút sa všetko prehreje a obed je hotový.
- Môžete posypať troškou tekvicových alebo slenčnicových semiačok, ktoré opečiete na suchej teflónovej panvici.
- Servírujete s vajíčkami alebo iným zdrojom bielkovín podľa rozpisu vo svojom jedálničku. Mne by sa veľmi k tomu hodil napríklad aj kozí syr.
Celú zmes môžete doplniť o ďalšiu zeleninu. Ja som mala doma malú maslovú tekvicu, polovicu som nakrájala na menšie kúsky a na troške ghee masla opiekla. Pridala som aj listový špenát.