pohánka s tekvicou

Mrazená pohánka s tekvicou: Poznáte tento recept?

Sú dni, kedy sa nedá alebo nemáte chuť na varenie. Táto skvelá mrazená pohánka s tekvicou, šošovicou a fazuľkou je chuťovo a aj nutrične veľmi fajn a keď pridáte vajíčka, posypete tekvicovými semiačkami a dochutíte podľa svojich predstáv…

Pohánka s tekvicou? Nezvyčajné, ale túto kombináciu nebudete ľutovať.

Nezabudnite však, že strukoviny obsahujú bielkoviny aj sacharidy a preto je dôležité dať si pozor na splnenie potrebných nutričných hodnôt z nastaveného jedálnička.

P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂

Čo budeme na recept: Mrazená pohánka s tekvicou potrebovať?

  • 200g mrazená zmes (Bonduelle)
  • 2ks vajíčka
  • 10g tekvicové semiačka

Postup:


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:

Viac informácií

  1. Túto mrazenú zmes nájdete napríklad v Bille, medzi mrazenou zeleninou, sú to dve porcie (tuším 450g), mne podľa rozpisu vyšlo 200g (čo je úplne fajn).
  2. Dané množstvo vysypete na prehriatu panvicu, podlejete troškou vody a dochutíte koreninami podľa seba. Samotná zmes je príjemne dochutená výrobcom, takže netreba nič extra. Za pár minút sa všetko prehreje a obed je hotový.
  3. Môžete posypať troškou tekvicových alebo slenčnicových semiačok, ktoré opečiete na suchej teflónovej panvici.
  4. Servírujete s vajíčkami alebo iným zdrojom bielkovín podľa rozpisu vo svojom jedálničku. Mne by sa veľmi k tomu hodil napríklad aj kozí syr.

Celú zmes môžete doplniť o ďalšiu zeleninu. Ja som mala doma malú maslovú tekvicu, polovicu som nakrájala na menšie kúsky a na troške ghee masla opiekla. Pridala som aj listový špenát.

5/5 - (2 votes)