Milovníci talianskej kuchyne, dnes vám prinášame jedinečný recept na talianske cestoviny s krevetami, ktorý vás nielen očarí svojou chuťou, ale aj prekvapí zdravotnými benefitmi.
Tento recept je navrhnutý tak, aby bol nielen lahodný, ale aj zdravý, a to vďaka starostlivo vybraným ingredienciám.
Pokiaľ ide o talianske cestoviny s krevetami, tagliatelle sú perfektnou voľbou pre tento pokrm.
Sú jemné a skvele sa spájajú s omáčkou, ktorá je pripravená z čerstvých kreviet, cesnaku a cherry paradajok.
Krevety sú bohaté na bielkoviny a omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú prospešné pre srdce a celkové zdravie.
Cesnak, známy svojimi antioxidačnými vlastnosťami, pridáva pokrmu nielen výraznú chuť, ale aj množstvo zdravotných benefitov.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Ďalej tu máme olivový olej, ktorý je základom stredomorskej kuchyne a známy svojimi protizápalovými účinkami.
Šťava z citróna pridáva pokrmu sviežosť a vitamín C, ktorý podporuje imunitný systém.
Dochutenie soľou a mletým čiernym korením spolu s petržlenovou vňaťou dodáva pokrmu nezameniteľnú arómu a chuť.
Tento zdravý recept na talianske cestoviny s krevetami bol inšpirovaný jedlami z jedálničkov na mieru, ktoré pripravujeme pre našich klientov v individuálnych spoluprácach.
Ak máte záujem o individuálnu konzultáciu, kde vykonáme hĺbkovú analýzu vašich stravovacích návykov a navrhneme najlepší postup chudnutia, môžete sa prihlásiť na vstupnú konzultáciu.
Týmto spôsobom zabezpečíme, že váš jedálniček bude nielen chutný, ale aj zdravý a vyvážený.
Nechajte sa teda inšpirovať našou originálnou receptúrou a vyskúšajte pripraviť talianske cestoviny s krevetami vo vašej kuchyni.
https://www.facebook.com/groups/somfitVeríme, že vás tento pokrm nadchne a stane sa obľúbeným nielen pre vás, ale aj pre celú vašu rodinu, preto neváhajte a podeľte sa s nami o toto kulinárske umenie.
Talianske cestoviny s krevetami – Ingrediencie na prípravu:
- 100g cestoviny (Tagliatelle)
- 70g krevety
- 1 strúčik cesnak
- 2PL olivový olej
- 80g cherry paradajky
- 1/2 šťava z citróna
- petržlenová vňať
- soľ
- mleté čierne korenie
Talianske cestoviny s krevetami – Postup na prípravu:
- Cestoviny je potrebné variť v osolenej vode a podľa návodu na obale. Ešte pred scedením je dôležité odobrať šálku vody na neskôr.
- Následne cestoviny scedíme a vrhneme sa na prípravu kreviet.
- Tie poriadne očistíme, osušíme papierovým obrúskom, osolíme a okoreníme.
- Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme krevety a opekáme za občasného premiešania až pokým nebudú ružové a prepečené.
- Ak sú krevety hotové, vyberieme ich z pavnice a dáme bokom.
- Do tej istej panvice (ak je to potrebné) pridáme pár kvapiek olivového oleja, nasekaný cesnak, kto ma rád pikantné pokojne aj nasekanú chilly papričku.
- Po cca dvoch minútach pridáme nakrájané paradajky, ktoré restujeme do zmäknutia.
- Do panvice pridáme krevety, citorónovú šťavu a všetko dobre premiešame.
- Ako posledné pridáme uvarené cestoviny a všetko spolu premiešame tak, aby sa ingrediencie spojili aj s cestovinami.
- Ak je omáčka príliš hustá, pridáme vodu, ktorú sme si na samom začiatku odložili z uvarených cestovín.
- Pre vyladenie chuti do cestovín primiešame nasekanú petržlenovú vňať, v prípade potreby soľ a mleté čierne korenie.