Najlepší recept na tvarohové šúľance s makom, aký ste doteraz vyskúšali

23.11. 2021572x
tvarohové šúľance s makom

Tvarohové šúľance s makom potešia maškrtný jazýček nielen milovníkov fitness a zdravého životného štýlu, ale tých, ktorí nerátajú presne každú kalóriu.

Tvarohové šúľance s makom sa totižto od klasických nelíšia takmer vôbec. Keďže recept neobsahuje zemiaky, príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Mohli by sme povedať, že sú hotové doslova za pár minút a to bez väčšieho neporiadku v kuchyni.

Súčasťou cesta je aj tvaroh, ktorý je nabitý bielkovinami a presne z toho dôvodu sú tvarohové šúľance s makom schopné zasýtiť vás na dlhšiu dobu.

Ich chuť je doslova neopísateľná a skutočne nebanujem, že som si dnes zvolila alternatívu sladkého obeda.

Sladké chute, v chladničke tvaroh a mak v skrinke?

Hm? Čo to asi bude?

Tvarohové šúľance s makom!

Ak vám ale šúľance chutia viacej s orechmi, tvarohom alebo inou posýpkou, pokojne si recept prispôsobte podľa vašich predstáv, chuti a nutričných hodnôt.

Nie je perfektné, ak vám takýto sladký, chutný a jednoduchý recept zapadá do vášho stravovacieho plánu?

Pretože čo môže byť lepšie ako jedálniček, ktorého dodržiavanie je doslova zábava?

Nutričné hodnoty:

BIELKOVINY: 120g
SACHARIDY: 180g
TUKY:
110g

KALÓRIE: 2240

Tvarohové šúľance s makom – ingrediencie potrebné na prípravu:

ingrediencie
Z použitých ingrediencií sa nám podarilo pripraviť dve poriadne veľké porcie.

CESTO:

  • 300g plnotučný (hrudkovitý) tvaroh
  • 2 celé vajíčka
  • 35g proteín – príchuť čokoláda a kokos
  • 15g Erythritol
  • 100g ražná hladká múka
  • 100g špaldová celozrnná hladká múka

OVOCNÁ ZMES:

  • 150g ovocie – mrazená zmes
  • 5g maslo
  • 10g med
  • 30g mletý mak

Postup na prípravu:

  1. Suché suroviny ako proteín, Erythritol a múku v miske poriadne premiešame.
  2. Do zmesi pridáme tvaroh spolu s vajíčkami a spracujeme rukou na cesto.
  3. Postupne cesto pomocou dlaní tvarujeme na šúľance, ktoré zodpovedajú nami požadovanú veľkosť a hrúbku.
  4. Šúľance hádžeme do vriacej vody a necháme povariť a po vyplávaní na povrch varíme cca 2 minúty.
  5. Hotové šúľance scedíme, premyjeme v sitku pod studenou vodou, aby sa nám nezlepili.
  6. Ovocnú zmes pripravíme v malom hrnci do ktorého vložíme mrazené ovocie a na miernom ohni roztopíme (maliny sa miešaním premenia na kašu, ktorá nám ovocnú zmes výrobne zahustí).
  7. Do horúcej zmesi vmiešame maslo a med pre dochutenie.
  8. Šúľance servírujeme posypané mletým makom a poliate horúcim lesným ovocím.
banner
nvz1