Tvarohovo vajíčková nátierka s balkánskym syrom je výbornou alternatívou raňajok, snacku alebo večere. Vajcia sú vynikajúcim zdrojom bielkovín. Jedno obsahuje priemerne 6g.
Táto perfektná nátierka svojou nenáročnosťou poteší najmä tých, ktorým zdĺhavá príprava jedál robí problém a snažia sa za každú cenu vyhnúť času strávenému v kuchyni.
Tvarohovo vajíčková nátierka patrí medzi naše obľúbené nátierky a súčasť nášho jedálnička tvorí už niekoľko rokov. Určite si ju mnohí pamätáte z čias, keď ste boli ešte deti.
Tvarohovo vajíčková nátierka s balkánskym syrom sa od “starej, dobrej klasiky” líši najmä zložením. V chuti totižto veľký rozdiel nenájdete, ba práve naopak… vo FIT verzií chutí podľa nášho názoru oveľa lepšie a nie je zaťažujúca pre žalúdok.
Kto povedal, že správne nastavený jedálniček je o mäse pripravenom na vode a šaláte?
Vyhoďte si tieto nezmysly z hlavy a presvedčte sa na vlastnej koži, že dodržiavanie nastaveného stravovacieho plánu nemusí byť “utrpenie”.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Tvarohovo vajíčková nátierka vám chutne spestrí deň a oživí váš jedálniček.
Ideálne chutí vychladená spolu so špaldovým chlebíkom, o slanú chuť sa postará balkánsky syr a nádych jarnej cibuľky jej dodá znamenitú chuť čerstvosti.
Pohváľte sa s vašou nátierkou v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku.
Nutričné hodnoty:
BIELKOVINY: 30g
SACHARIDY: 5g
TUKY:20g
KALÓRIE: 350
Tvarohovo vajíčková nátierka: Ingrediencie potrebné na prípravu
- 2ks vajíčko
- 90g polotučný roztierateľný tvaroh
- 30g biely jogurt (Activia)
- 35g balkánsky syr
- jarná cibuľka
- 1 malý strúčik cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
Tvarohovo vajíčková nátierka: Postup na prípravu
- Vajíčka uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí vajíčka ošúpeme a opláchneme studenou vodou.
- Následne ich nakrájame nadrobno.
- Ku vajíčkam pridáme tvaroh, activiu a poriadne premiešame vidličkou.
- Pridáme balkánsky syr, ktorý jemne roztlačíme vidličkou tak, aby sa spojil so zvyšnými ingredienciami.
- Do vajíčkovej zmesi nasekáme na malé kúsky jarnú cibuľku a pretlačíme strúčik cesnaku.
- Na záver podľa potreby pridáme soľ a korenie.