tuniakom

Chrumkavá zapekanka s tuniakom a olomouckými syrečkami

Sú rôzne možnosti ako spracovať potraviny, ktoré máte určené vo svojom jedálničku. My sme sa tentokrát vyhrali s tuniakom vo vlastnej šťave v kombinácií s olomouckými syrečkami a celozrnným pečivom. Vznikla z toho úžasná zapekanka s tuniakom.

Občas sa stáva, že by sme si dali jedlo, ktoré nám pripomína fastfood. Priznajme si, kto z nás tie chvíľky slabosti nepozná? Vždy sa však nájde možnosť ako s chuťami zabojovať a pritom neporušiť nastavený jedálniček.

zapekanka s tuniakom

Pýtate sa ako?

Máte pocit, že z daných ingrediencií nič okrem obloženej žemle vzísť nemôže? Alebo, že ak recept obsahuje olomoucké syrečky, tak ho ani nevyskúšate, lebo vám zaručene nebude chutiť? Omyl!

Naša zapekanka s tunikom je toho príkladom, že s jedálničkom sa dá veľmi pekne vyhrať. Zvolili sme si ju ako možnosť desiaty a odporúčame vám zapekanku s tuniakom určite vyskúšať. Na jej prípravu sme použili celozrnné pečivo, ktoré sme potreli úžasnou cesnakovou zmesou, aby zapekanke pridala na chuti a svojou vôňou rozvoniavala po celom dome. Pripravovali sme ju v rúre a trvalo nám to iba pár minút. Výsledok však stál za to.

Ak ste prekonali svoje predsudky voči olomouckým syrečkom, či nie ste veľkými milovníkmi tuniaka, poďte si spolu s nami pripraviť zapekanku s tuniakom a dajte šancu novým chutiam.


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:

Viac informácií

P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂

Ingrediencie, ktoré sme na prípravu zapekanky s tuniakom potrebovali:

Postup prípravy:

  1. Pripravíme si cesnakovú zmes z 2 strúčikov pretlačeného cesnaku, olivového oleja, soli, provensalských byliniek a štipky mletého čierneho korenia.
  2. Necháme 10 minút oddychovať, aby nám cesnak celú zmes “prevoňal”.
  3. Zatiaľ si nakrájame na tenké kolieska olomoucké syrečky a zeleninu.
  4. Keď je zmes oddýchnutá, potrieme ňou pečivo v takom množstve, v akom nám to vyhovuje.
  5. Na pečivo pridáme tuniaka vo vlastnej šťave, môžeme aj cibuľku a prikryjeme olomouckými syrečkami, ktoré sme si nakrájali na kolieska.
  6. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 15 minút. Záleží od toho ako veľmi chceme zapekanku pripiecť.
  7. Servírujeme so zeleninou, ozdobíme petržlenovou vňaťou/pažítkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zistite, ako schudnúť:

Urobte si Test Nutričnej Optimalizácie teraz hneď zdarma a získajte osvedčené know-how.