Bryndzová nátierka v kombinácií s našim špaldovým chlebíkom (ktorý sme si “upiekli” v minulom recepte) sa perfektne hodí na dni, kedy nemáte veľa času na prípravu raňajok/desiaty/večere. V kombinácií s jarnou cibuľkou/rukolou/reďkovkou je podľa nás neodolateľná.
V jesenných mesiacoch, kedy na nás číhajú choroby na každom rohu sa takýto “posilňovač” imunity naozaj hodí. Prečo je zdravá? Obsahuje cesnak, ktorý nielenže podporuje imunitu, navyše čistí krv, redukuje cholesterol a je protirakovinotvorný. Ak chcete svojej obranyschopnosti pomôcť o niečo viac, na dochutenie použite medvedí cesnak, pretože bryndzová nátierka bude spolu s ním mať ešte o kúsok výraznejšiu chuť.
Bryndzová nátierka neobsahuje maslo, takže nie je zaťažujúca pre žalúdok a ani nie je kalorická ako iné nátierky. Je bohatá na bielkoviny a má skvelú krémovú chuť. V spojení so zdravou variantou pečiva skutočne príjemne obohatí váš jedálniček.
Pripravená je naozaj za pár minút a v chladničke vydrží približne 2-3 dni. My sme si na nej pochutili počas víkendu, kedy nám spríjemňovala večernú chvíľu oddychu pri obrazovke. Nátierka chutí lahodne s celozrnným chlebíkom, či bagetou.
Tak ako? Dáte na náš typ?
Bryndzová nátierka – ingrediencie potrebné na prípravu
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
- 150g bryndze
- 200g jemného tvarohu
- 2 strúčiky cesnaku
- morská soľ (podľa chuti)
- mleté čierne korenie (podľa chuti)
- provensalské bylinky (podľa chuti)
Postup na prípravu
- Pripravíme si stredne veľkú misku v ktorej budeme spracovávať suroviny a tyčový mixér.
- Všetky suroviny vložíme do pripravenej misky a použijeme tyčový mixér, ktorý nám ich pekne spojí.
- V prípade potreby pridáme soľ, bylinky alebo koreniny.
- Servírujeme spolu s jarnou cibuľkou/rukolou/reďkovkou, uchovávame v chladničke a spotrebujeme do 2-3 dní.
Dobrú chuť!