Fit pizza z tvarohu je podľa mňa tá najlepšia vec, akú sme v oblasti zdravého stravovania mohli vyskúšať.
I keď ja osobne patrím k veľkým kritikom, čo sa zdravého stravovania týka a som názoru, že jedlo, ktoré je zdravé nemusí byť automaticky aj chutné.
Preto sa vždy snažím pri príprave receptu zamerať nielen na vizuálnu stránku receptu, ale najmä na chuť.
Fit pizza z tvarohu je pre mňa receptom, ktorý zaradím do svojho jedálnička vždy, keď mám chuť na malú zmenu.
Poviem vám, že fit pizza z tvarohu vždy ulahodí mojim chuťovým bunkám a preto nemám potrebu chodiť do reštaurácie.
Navyše príprava receptu doma mi poskytuje istú slobodu. Na pizzu použijem presne tie ingrediencie v takom množstve na ktoré mám chuť.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Recept sa skladá z troch hlavných ingrediencií a to z vajíčok, ovsených vločiek a tvarohu.
Fit pizza z tvarohu je plná kvalitných bielkovín a tak nemusíte mať obavy pri zaradení tohto receptu do svojho stravovacieho plánu.
Ak chcete o nových receptoch vedieť medzi prvými, hľadáte motiváciu a FIT komunitu, kde sa budete cítiť ako v jednej veľkej rodine, pridajte sa do našej súkromnej skupiny na Facebooku teraz hneď.
Nutričné hodnoty finálnej verzie pizze:
- BIELKOVINY: 100g
- SACHARIDY: 100g
- TUKY: 80g
- KALÓRIE: 1525
Fit pizza z tvarohu – ingrediencie potrebné na prípravu:
Cesto na pizzu:
- 250g plnotučný tvaroh
- 100g jemné ovsené vločky
- 2ks vajíčko
- čerstvá/sušená bazalka
- štipka soli
- pizza korenie
Pizza obloha:
- 2PL paradajkový pretlak
- 60g kuracia šunka
- 60g sedliacka šunka
- 85g zottarella (iná značky mozarelly)
- 20g čerstvé šampiňóny
- 70g sterilizovaná kukurica
- 2ks cherry paradajky
- 35g tvrdý syr NIKA
- ľubovoľné množstvo rukoly
- oregano
Postup na prípravu:
1. V mixéri si najemno pomelieme ovsené vločky, ktoré zmiešame spolu s tvarohom.
Toto jesť a chudnúť?👇
Pre diétach sen, s nami realita…
2. Pridáme vajíčka, premiešame.
3. Do cesta najemno nasekáme čerstvú bazalku.
4. Netreba zabudnúť na štipku soli a pizza korenia .
5. Rúru si zohrejeme na 190 stupňov. Plech/ formu vystelieme papierom na pečenie.
6. Cesto vylejeme na papier na pečenie a pomocou varešky rozotrieme tak, aby malo tvar pizze a nebolo príliš hrubé.
7. Dáme piecť na 5 minút.
8. Po piatich minútach cesto skontrolujeme, vytiahneme z rúry a pridáme ingrediencie podľa chuti (my sme zvolili pol na pol. Jedna polovica pizze obsahovala: pretlak, šunku, šampiňóny a kukuricu. Druhá obsahovala: pretlak, sedliacku šunku, zottarellu, cherry paradajky.)
9. Dáme späť do rúry a pečieme maximálne 12-15 minút.
10. Na záver posypeme jednu polovicu pizze syrom, druhú rukolou a celú pizzu oreganom.