Fit tvarohové guľky sú dôkazom toho, že dodržiavanie stravovacieho plánu nie je žiadnym obmedzením. Tento recept sa totižto skladá iba z potravín, ktoré používame pri tvorbe jedálničkov pre klientov.
Keďže sa sami stravujeme podľa nastaveného stravovacieho plánu, snažili sme sa vymyslieť recept, ktorý nám bude do jedálnička výborne zapadať. Fit tvarohové guľky splnili naše požiadavky “sladkého” a sýteho obeda.
Fit tvarohové guľky v sebe skrývajú aj malé prekvapenie a to čerstvé jahody.
No uznajte, čo viac si môžete v rámci zdravého stravovania priať?
Náročnosť prípravy je minimálna a dovoľujeme si tvrdiť, že tento recept zvládne pripraviť aj začiatočník.
Voľba ovocia a ingrediencií je ľubovoľná, preto sa nebojte použiť slivky, marhule či maliny.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Upustite uzdu svojej fantázií a pripravte si obed ako z reštaurácie!
Kto tvrdí, že dodržiavanie jedálnička je nuda a stále musíte jesť tie isté potraviny dokola ešte neobjavil tento perfektný recept!
Ak chcete o nových receptoch vedieť medzi prvými, hľadáte motiváciu a FIT komunitu, kde sa budete cítiť ako v jednej veľkej rodine, pridajte sa do našej súkromnej skupiny na Facebooku teraz hneď.
Fit tvarohové guľky – ingrediencie potrebné na prípravu:
- 225g čerstvé jahody
- 500g nízkotučný hrudkovitý tvaroh
- 90g detská krupica
- 90g špaldová krupica
- 2ks celé vajíčko
- 15g sladidlo Erythritol
- 10g proteín (zvolili sme príchuť biela čokoláda)
- 10g včelí med
POLEVA:
- 140g biely neochutený grécky jogurt
- 35g nízkotučný hrudkovitý tvaroh
- 20g proteín (biela čokoláda)
- 10g strúhaný kokos
- 150g mrazené jahody
Postup na prípravu:
- Čerstvé jahody umyjeme v studenej vode a očistíme.
- V nádobe zmiešame sypké ingrediencie – detskú krupicu, špaldovú krupicu, Erythritol a proteín.
- Pridáme vajíčka a tvaroh.
- Rukou spracujeme na cesto a dochutíme medom.
- Vezmeme kúsok zo spracovaného cesta, vytvarujeme guličku (veľkosť golfovej loptičky) a do stredu vtlačíme čerstvú jahodu.
- Následne spracujeme guľôčku tak, aby sa jahoda skrývala vo vnútri a cesto sa nám počas varenia neroztvorilo.
- Guličky opatrne ponárame jednu po druhej do hrnca s vriacou vodou.
- Po vyplávaní guličiek na povrch ich opatrne polievkovou lyžicou vyberieme.
- Polevu pripravíme v malom hrnčeku, kde si ako prvé rozmrazíme jahody.
- Rozmrazené jahody následne rozmixujeme tyčovým mixérom.
- Do zmesi rozmixovaných jahôd pridáme tvaroh, proteín, strúhaný kokos a na záver grécky jogurt.
- Tvarohové guličky polejeme jahodovou polevou a servírujeme.