Vegetariánske fašírky sú výbornou voľbou chutného, zdravého a vyváženého obeda nielen pre vegetariánov. Obľúbia si ich aj tí, ktorí nemajú potrebu denno-denne konzumovať mäso.
Ťažko povedať, či sa naša populácia skladá prevažne z vegetariánov, ktorí majú isté presvedčenie, kvôli ktorému sa rozhodli vyradiť mäsové výrobky zo svojho jedálnička. Alebo hovoríme o “trende” nejesť mäso, ktorý sa vyskytuje čoraz viac medzi mladšími ročníkmi.
Že nemyslíme na vegetariánov?
Myslíme.
Snažíme sa najmä o to, aby jedlá, ktoré pripravujeme obsahovali nielen kvalitné potraviny, ale aj spĺňali kvalitné nutričné hodnoty.
Nemáte občas potrebu obohatiť svoj jedálniček?
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Zdá sa vám stravovací plán nudný? A nie je to len tým, že si jedlo pripravujete stále na rovnaký spôsob?
Čo tak vyskúšať niečo nové? Niečo nezvyčajné?
Zahoďte všetky predsudky a skúšajte nové recepty, ktoré vás milo prekvapia.
Vegetariánske fašírky sú totiž receptom, ktorý si hneď po prvom súste zamilujete a určite nebudete ľutovať.
Neobsahujú ani štipku múky a preto si dovoľujeme tento recept radiť medzi FIT recepty.
Príprava nie je vôbec náročná a ak sa trvalo zdravo stravujete, pravdepodobne všetky potrebné ingrediencie nájdete vo svojej domácnosti.
Ak chcete o nových receptoch vedieť medzi prvými, hľadáte motiváciu a FIT komunitu, kde sa budete cítiť ako v jednej veľkej rodine, pridajte sa do našej súkromnej skupiny na Facebooku teraz hneď.
Vegetariánske fašírky – nutričné hodnoty celej porcie
- BIELKOVINY: 80g
- SACHARIDY: 130g
- TUKY: 60g
Vegetariánske fašírky – ingrediencie potrebné na prípravu:
- 370g cuketa
- 90g mrkva
- 130g tvrdý syr – Ementál
- 80g ovsené vločky
- 3ks vajíčko
- 65g cornflakes
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- vegeta
- majorán
Z uvedených ingrediencií sme pripravili 8ks väčších fašírok.
Toto jesť a chudnúť?👇
Pre diétach sen, s nami realita…
Postup na prípravu:
- Očistíme, ošúpeme a umyjeme cuketu spolu s mrkvou.
- Do misky na hrubom strúhadle nastrúhame cuketu a tvrdý syr.
- Pridáme na jemnom strúhadle nastrúhanú mrkvu.
- Premiešame rukou, rozbijeme tri vajíčka a pridáme ovsené vločky .
- Chuť výborne podčiarkne pretlačený cesnak.
- Dochutíme vegetou, soľou, korením a majoránom.
- Aby cuketová zmes nebola príliš tekutá, pridáme do nej 15g rozmixovaných cornflakes.
- Celú zmes premiešame, aby sa spojili chute a necháme odpočívať približne 10 minút.
- Zvyšené cornflakes premeníme prostredníctvom mixéru na jemný prášok.
- Z cuketovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme v rozmixovaných lupienkoch.
- Následne guľky ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie a pritlačíme rukou tak, aby mali tvar placky.
- Pečieme na 170 stupňov cca 45 minút.