Ak vás už omrzeli klasické prílohy a ich rutinná príprava, odporúčame vám vyskúšať tieto Chrumkavé krokety! Sú chutné, vláčne, vhodné ako príloha k jedlám, ale aj ako snack pri obľúbený seriál.
Ryža, zemiaky či cestoviny na milión spôsobov a vám už dochádza fantázia, čo vykúzliť ďalej? Naše Chrumkavé krokety by sme na stupnici od 1-10 ohodnotili číslom 12! Áno, takí sme z nich boli nadšení.
Z použitých ingrediencií na Chrumkavé krokety sa nám podarilo pripraviť cca 17 kusov do zlatista upečených kroketiek. Chrumkavé krokety sú veľmi jednoduché a na ich prípravu sú potrebné 3 základné ingrediencie a to stredne veľký sladký zemiak (batat), quinoa a strúhaný syr.
Dbáme na to, aby naše jedlá po estetickej stránke dobre vyzerali a zároveň výborne chutili. Chrumkavé krokety sme preto zaradili do svojho jedálnička spolu s domácou tatárskou omáčkou a hermelínom, ktorý sme na záver preliali horúcim ovocím. Táto kombinácia vám doslova vyrazí dych.
A domáca tatárska omáčka bez zbytočných éčiek? Veď to je sen každého trénera mať klienta, ktorý vie so svojím jedálničkom a fantáziou takto pracovať. Nenechajte sa preto dlho presviedčať a obohaťte svoj jedálniček o Chrumkavé krokety už dnes!
P.S.: Nezabudnite sa pochváliť svojim výtvorom v našej súkromnej FIT komunite na Facebooku. Veľmi sa tešíme 🙂
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Chrumkavé krokety a potrebné ingrediencie:
- 170g sladký zemiak (batat)
- 150g quinoa
- 100g strúhaný syr
- ½ čl soľ
- mleté čierne korenie
- 1 strúčik cesnaku
Chrumkavé krokety výborne chutia spolu s domácou tatárskou omáčkou:
- 1ks vaječný žĺtok
- 140g biely neochutený grécky jogurt
- 1ks stredne veľká kyslá uhorka
- jarná cibuľka (podľa potreby)
- ½ čl horčica
- soľ
- korenie
Ovocná zmes k pečenému hermelínu:
- 30g čučoriedky
- ½ čl Erythritol
Chrumkavé krokety a postup na ich prípravu:
- Sladký zemiak uvaríme v osolenej vode do mäkka a necháme vychladnúť.
- Quinou v hrnci zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme a varíme do zmäknutia za občasného miešania. Podľa potreby prilievame vodu.
- Batat po vychladnutí roztlačíme vidličkou na kašu a zmiešame spolu s vychladnutou quinoou.
- Pridáme strúhaný syr, pretlačený cesnak, soľ, korenie podľa chuti.
- Plech si vystelieme papierom na pečenie, krokety ukladáme v radoch vedľa seba v požadovanom tvare. My sme krokety pripravovali formou malých placiek.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 40 minút. Čas pečenia závisí od tvaru a hrúbky krokiet.
- Desať minút pred koncom pečenia pridáme ku kroketám hermelín, ktorý nezmení pečením svoj tvar, ale po prerezaní nádherne vytečie.
- Kroketky sú hotové, ak majú zlatistú farbu.
Domáca tatárska omáčka:
- Grécky jogurt vyšľaháme ručným mixérom spolu s vaječným žĺtkom.
- Pridáme najemno nakrájanú kyslú uhorku a jarnú cibuľku.
- Dochutíme horčicou, soľou a korením.
Ovocná zmes:
- Vo vodnom kúpeli si roztopíme čučoriedky a pridáme Erythritol.
- Rozmixujeme ponorným mixérom.