langoše bez kysnutia

Langoše bez kysnutia, bez droždia a bez zbytočného čakania

Langoše bez kysnutia? Čo by na to povedala stará mama, ktorá je zvyknutá na overenú klasiku? Pripravte si tieto skvelé langoše bez kysnutia a vyhnite sa ťažkostiam so žalúdkom, či mastným rukám. V tomto recepte sme totižto langoše vôbec nevysmážali, ale piekli.

Langoše bez kysnutia sú veľmi chutné a ak si zvolíte obľúbenú oblohu, nebudete ľutovať. Posypte langoše syrom, použite zdravšiu alternatívu kečupu, okraje potrite cesnakom, zakomponujte do prílohy tresku v majonéze, zeleninu, či šunku.

langoše bez kysnutia

Výber ingrediencií záleží len a len na vás.

Langoše bez kysnutia majú hneď niekoľko výhod. Nielenže chutia naozaj vynikajúco, do cesta sme nepoužili ani štipku droždia, ale pripravili sme ich doslova za pár minút.

Príprava nie je vôbec náročná, stačí vám jedna miska, plech a papier na pečenie.

Z času na čas nám padne dobre experimentovať so svojím jedálničkom, vytvárať nové kombinácie a prispôsobiť si ho podľa aktuálnej potreby a chuti.


Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?

Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:

Viac informácií

Nebojte sa do svojho stravovania vniesť niečo nové.

Navyše u nás doma sa robili langoše ešte za čias, keď sme boli malé deti. Preto verím, že novinka, ktorou sú langoše bez kysnutia a v zdravej verzií nebudú potešením iba pre môj žalúdok.

Ak chcete o nových receptoch vedieť medzi prvými, hľadáte motiváciu a FIT komunitu, kde sa budete cítiť ako v jednej veľkej rodine, pridajte sa do našej súkromnej skupiny na Facebooku teraz hneď.

Nutričné hodnoty:

BIELKOVINY: 40g
SACHARIDY: 140g
TUKY: 30g

KALÓRIE: 1060

Langoše bez kysnutia – ingrediencie potrebné na prípravu:

ingrediencie
  • 100g celozrnná ražná múka
  • 100g celozrnná špaldová múka
  • 150g biely jogurt
  • 8g kypriaci prášok do pečiva
  • 15ml olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • oregano
  • 50g syr 30% (na posypanie)
  • 30g pasírované paradajky

Z použitých ingrediencií sme pripravili 10ks mini langošov.

Postup na prípravu:

  1. Vo väčšej miske zmiešame ražnú múku spolu so špaldovou múkou a práškom do pečiva.
  2. Pridáme soľ, oregano a biely jogurt.
  3. Ingrediencie spracujeme rukou to tuhého cesta tak, aby sa nám s ním dobre pracovalo.
  4. Na jemne pomúčenej podložke vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 0,5cm.
  5. Pomocou pohára vykrajujeme z cesta malé langoše, ktoré následne rovnomerne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Medzi langošmi na plechu necháme rozostupy tak, aby sa nám počas pečenia nezlepili.
  7. Olivový olej zmiešame s pretlačeným cesnakom a touto zmesou potrieme langoše predtým ako ich dáme do rúry.
  8. Langoše pečieme pri teplote 200 stupňov po dobu cca 10 minút.
  9. Keď sú langoše hotové, ešte za horúca ich potrieme zmesou pasírovaných paradajok. Na záver ich posypeme strúhaným syrom alebo inou oblohou podľa chuti.

Zistite, ako schudnúť:

Urobte si Test Nutričnej Optimalizácie teraz hneď zdarma a získajte osvedčené know-how.