Tvarohové šúľance s makom potešia maškrtný jazýček nielen milovníkov fitness a zdravého životného štýlu, ale tých, ktorí nerátajú presne každú kalóriu.
Tvarohové šúľance s makom sa totižto od klasických nelíšia takmer vôbec. Keďže recept neobsahuje zemiaky, príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Mohli by sme povedať, že sú hotové doslova za pár minút a to bez väčšieho neporiadku v kuchyni.
Súčasťou cesta je aj tvaroh, ktorý je nabitý bielkovinami a presne z toho dôvodu sú tvarohové šúľance s makom schopné zasýtiť vás na dlhšiu dobu.
Ich chuť je doslova neopísateľná a skutočne nebanujem, že som si dnes zvolila alternatívu sladkého obeda.
Sladké chute, v chladničke tvaroh a mak v skrinke?
Hm? Čo to asi bude?
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Tvarohové šúľance s makom!
Ak vám ale šúľance chutia viacej s orechmi, tvarohom alebo inou posýpkou, pokojne si recept prispôsobte podľa vašich predstáv, chuti a nutričných hodnôt.
Nie je perfektné, ak vám takýto sladký, chutný a jednoduchý recept zapadá do vášho stravovacieho plánu?
Pretože čo môže byť lepšie ako jedálniček, ktorého dodržiavanie je doslova zábava?
Ak chcete o nových receptoch vedieť medzi prvými, hľadáte motiváciu a FIT komunitu, kde sa budete cítiť ako v jednej veľkej rodine, pridajte sa do našej súkromnej skupiny na Facebooku teraz hneď.
Nutričné hodnoty:
BIELKOVINY: 120g
SACHARIDY: 180g
TUKY: 110g
KALÓRIE: 2240
Tvarohové šúľance s makom – ingrediencie potrebné na prípravu:
CESTO:
- 300g plnotučný (hrudkovitý) tvaroh
- 2 celé vajíčka
- 35g proteín – príchuť čokoláda a kokos
- 15g Erythritol
- 100g ražná hladká múka
- 100g špaldová celozrnná hladká múka
OVOCNÁ ZMES:
Toto jesť a chudnúť?👇
Pre diétach sen, s nami realita…
- 150g ovocie – mrazená zmes
- 5g maslo
- 10g med
- 30g mletý mak
Z použitých ingrediencií sa nám podarilo pripraviť dve poriadne veľké porcie.
Postup na prípravu:
- Suché suroviny ako proteín, Erythritol a múku v miske poriadne premiešame.
- Do zmesi pridáme tvaroh spolu s vajíčkami a spracujeme rukou na cesto.
- Postupne cesto pomocou dlaní tvarujeme na šúľance, ktoré zodpovedajú nami požadovanú veľkosť a hrúbku.
- Šúľance hádžeme do vriacej vody a necháme povariť a po vyplávaní na povrch varíme cca 2 minúty.
- Hotové šúľance scedíme, premyjeme v sitku pod studenou vodou, aby sa nám nezlepili.
- Ovocnú zmes pripravíme v malom hrnci do ktorého vložíme mrazené ovocie a na miernom ohni roztopíme (maliny sa miešaním premenia na kašu, ktorá nám ovocnú zmes výrobne zahustí).
- Do horúcej zmesi vmiešame maslo a med pre dochutenie.
- Šúľance servírujeme posypané mletým makom a poliate horúcim lesným ovocím.