Musíme sa priznať, že doteraz sme nenašli lepší recept na zemiaky plnené bryndzou/zapečené šampiňóny, ktorý by viac oživil náš jedálniček ako je tento.
Radi experimentujete, vymýšľate a recepty tvoríte podľa seba?
To aj my a preto vám dnes prinášame tento kulinársky skvost receptu 2v1 priamo od nás z kuchyne.
Podmienka dnešného obeda bola jasná – použiť bryndzu, šampiňóny, zemiaky pretože presne na tieto ingrediencie sme si posledné dni chutili. Preto nám napadlo spojiť ich dokopy a výsledkom boli výborné zemiaky plnené bryndzou a slaninou/zapečené šampiňóny.
Takmer rovnakým postupom sme pripravili obe varianty a samozrejme sme sa nevedeli rozhodnúť, ktorá z nich je lepšia.
Prinášame vám preto obe možnosti prípravy.
Sú pre vás tieto premeny inšpirujúce?
Ak áno, toto by ste určite mali vidieť:
Zapečené šampióny môžete kombinovať či už s pečenými alebo varenými zemiakmi, rôznymi dipmi alebo ich konzumovať jednoducho ako jednohubky.
Zemiaky plnené bryndzou a slaninou/zapečené šampiňóny majú tak lahodnú chuť, že sa možno zabudnete s ostatnými členmi rodiny podeliť. Verte mi, viem o čom hovorím.
Ak máte v pláne pripraviť si tento chutný recept, ale vo vašej chladničke budete šampiňóny hľadať márne, žiadny strach.
Ingrediencie môžete bez problémov použiť napríklad na naplnenie cukety, balkažánu alebo inej zeleniny, ktorá vám vyhovuje.
Plnené zemiaky bryndzou a slaninou mali pomerne rovnaký postup prípravy ako zapečené šampiňóny. Jediný rozdiel bola úprava zemiakov pred použitím.
Ak chcete o nových receptoch vedieť medzi prvými, hľadáte motiváciu a FIT komunitu, kde sa budete cítiť ako v jednej veľkej rodine, pridajte sa do našej súkromnej skupiny na Facebooku teraz hneď.
Ingrediencie potrebné na prípravu:
- 5ks veľké čerstvé šampiňóny (200g)/ 3 väčšie zemiaky (450g)
- 4ks prepeličie vajcia
- 100g bryndza
- 50g slanina
- 1/2čl mletej červenej papriky
- soľ
- korenie
- syr Ementál na posypanie
- čerstvá petržlenová vňať
- jarná cibuľka
Zemiaky plnené bryndzou a slaninou – postup na prípravu:
- Predtým, ako budeme zemiaky vydlabávať a plniť rovnakým postup ako šampióny ich poriadne umyjeme.
- Zemiaky prekrojíme na polovičky a cez polovičky urobíme jemný rez.
- Pečieme v rúre na mriežke pri teplote 170 stupňov cca 20 minúť – do zmäknutia, aby sa dali bez problémov vydlabať.
- Po vybratí z rúry necháme pár minúť vychladnúť a zemiaky vydlabeme polievkovou lyžicou.
- Pokračujeme rovnakým postupom ako pri zapečených šampiónoch.
Zapečené šampiňóny – postup na prípravu:
- Čerstvé šampiňóny zbavíme nožičiek a lyžicou vydlabeme podhubie.
- Hlavičky šampiňónov jemne ošúpeme a umyjeme vodou.
- V miske vymiešame bryndzu spolu so soľou, korením, mletou červenou paprikou a najemno nakrájanou jarnou cibuľkou.
- Na dno šampiňónových hlavičiek jemne vtlačíme bryndzovú zmes.
- Na bryndzovú zmes uložíme na kocky nakrájanú slaninku, opäť jemne zatlačíme a potrieme bryndzou.
- Keď máme šampiňón naplnený skoro po okraj, pridáme prepeličie vajíčko.
- Uložíme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov cca 12-15 minút (podľa potreby).
- Po vytiahnutí z rúry, necháme zapečené šampiňóny chvíľu vychladnúť.
- Posypeme strúhaným syrom, čerstvou jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou.